Inici AndorraObert el concurs per a la segona fase de la remodelació de l’entorn de Casa de la Vall

Obert el concurs per a la segona fase de la remodelació de l’entorn de Casa de la Vall

by Clara Puig
andorra, andorra la vella, stone building, architecture, europe, town, pyrenees, mountain, city, house, historic, nature, scenic, cityscape

Obert el concurs per a la segona fase de la remodelació de l’entorn de Casa de la Vall

Andorra la Vella – El Comú d’Andorra la Vella ha anunciat l’obertura del concurs públic per a la segona fase de la transformació de l’entorn de la històrica Casa de la Vall. Aquesta fase se centrarà en la millora de la qualitat paisatgística, la promoció de la biodiversitat autòctona i la gestió sostenible dels recursos hídrics de la zona.

El projecte preveu la creació d’espais verds interconnectats que afavoreixin la connectivitat ecològica entre diferents hàbitats, oferint refugi i aliment a la fauna local. Es prioritzarà l’ús de materials naturals i de proximitat, reduint l’impacte ambiental i potenciant l’economia local.

A més, s’implementaran tècniques de retenció i filtració d’aigua pluvial per tal de disminuir el risc d’inundacions i assegurar la disponibilitat d’aigua per al reg dels espais verds, promovent un ús eficient i responsable d’aquest recurs vital. S’introduiran espècies vegetals adaptades al clima local, minimitzant la necessitat de reg addicional i fomentant la resiliència de l’ecosistema.

Aquesta segona fase consolida l’aposta del Comú per un espai públic més amable, funcional i respectuós amb el medi ambient, convertint l’entorn de Casa de la Vall en un oasi de biodiversitat i benestar per als ciutadans i visitants. El termini per a la presentació de propostes finalitza el [Data límit].

Secció per a aprenents de català

  • Comú: Ajuntament. A Andorra, les divisions administratives s’anomenen comuns, equivalents a municipis en altres territoris.
  • Qualitat paisatgística: La bellesa i el valor natural del paisatge.
  • Biodiversitat autòctona: La varietat d’éssers vius (plantes, animals, etc.) que són originaris de la zona.
  • Gestió sostenible: Administració i ús dels recursos de manera que es puguin mantenir a llarg termini sense danyar l’entorn.
  • Connectivitat ecològica: La capacitat dels diferents hàbitats de connectar-se entre si, permetent el moviment d’animals i plantes.
  • Hàbitat: Lloc on viu una espècie.
  • Materials de proximitat: Materials que es produeixen o s’obtenen a prop de la zona on s’utilitzaran.
  • Retenció d’aigua pluvial: Captació i emmagatzematge de l’aigua de pluja.
  • Reg: Acció d’aplicar aigua a les plantes.
  • Resiliència: Capacitat d’un ecosistema de recuperar-se després d’una pertorbació.

Nota sobre la gramàtica:

  • L’ús del temps verbal “preveure” (futur) en lloc del present (“preveu”) en alguns casos podria fer el text més formal. Ex: “El projecte preveurà la creació d’espais verds…” en lloc de “El projecte preveu la creació d’espais verds…”.
  • L’ús del subjuntiu després de “per tal de” és obligatori. Per exemple, “per tal de disminuir” i no “per tal de disminuir”.

Leave a Comment

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00